My school story tag

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten, ben ik een grote fan van Mascha van Beautygloss! Niet omdat ik haar wil na-apen, maar omdat ze me een hele aardige vrouw lijkt en ze heel veel (beauty)wijsheid heeft.

naamloos
Nu heeft ze vandaag een video online gezet met een tag die ze zelf (met haar stagiaire) heeft bedacht. Dit is de ‘my school story tag’. Het is een tag waarin je je huidige en/of afgeronde scholen en schoolsituaties verteld. Aangezien het nieuwe schooljaar alweer bijna begint, lijkt het me leuk om deze tag over te nemen en mijn antwoorden met jullie te delen. De vragen kun je zelf in tegenwoordige of verleden tijd zetten. Enjoy!

Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben 18 jaar en op dit moment ben ik mijn vervolg opleiding(paraveterinair) aan het afronden. Als ik in september mijn diploma heb gehaald, ga ik meteen een aantal cursussen/specialisaties op dezelfde school volgen.

 Welk niveau(s) heb je gedaan?

Op de middelbare school ben ik gestart op havo/vwo, maar in het 2e leerjaar was ik iets te lui en ben ik helaas, door 0,1 punt te weinig op mijn rapport, overgestapt naar vmbo-tl. Hier heb ik dan ook mijn diploma in gehaald. Op mijn vervolgopleiding ben ik gestart op de versnelde opleiding wat een mbo+ opleiding was. Dit houdt in dat het niveau 4,5/halve hbo opleiding is. Dit was helaas allemaal iets te zwaar gegrepen en toen ben ik overgestapt naar de minder versnelde opleiding(de opleiding is alsnog een jaar minder dan de meeste opleidingen)deze is mbo en hier mag ik binnenkort mijn proeve voor mijn diploma in gaan halen!

Vond je school leuk?

De basisschool absoluut niet! De middelbare school vond ik pas echt leuk toen ik in vmbo-tl zat, en mijn vervolgopleiding werd pas echt leuk toen ik in de minder versnelde klas kwam en geweldige mensen heb leren kennen! Die ik nu helaas moet missen..

Wat vond je het leukste vak op school?

Op de middelbare school hield ik van gym! Ik zat ook in een extra after-school-klas: de sportklas. Hier moest je extra voor betalen maar dan ging je bijvoorbeeld ook wandklimmen in Nieuwegein, waterskiën, etc. Dit vond ik altijd super leuk. Maar als ik voor een theoretisch vak moet kiezen, is dit Nederlands. Zo is Nederlands nu nog steeds mijn leukste vak, al heb ik dat al afgerond.

ttttttttttttt
Wat vond je het stomste vak op school?

Aardrijkskunde & Wiskunde.. Niet omdat ik er slecht in was, maar omdat ik het vooral zinloos vond haha! Achteraf gezien is het maar goed dat ik daar bepaalde dingen heb geleerd.. Oh, en Frans was ook een leuk vak.. nou niet dus!

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Op de basisschool om half 8/kwart voor 8.Op de middelbare 7 uur en als ik uit wilde slapen kwart voor 7. Om kwart voor 8 en soms 8 uur stapte ik op de fiets om vervolgens 8km naar school te fietsen. En ik vond het heerlijk!

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Toen ik naar mijn vervolg opleiding ging, was het een stuk verder en fietste ik dus eerst 10km naar de trein om vervolgens met de trein naar Houten te gaan, en in Houten naar mijn school te lopen. Na een tijdje heb ik mijn fiets vervangen voor mijn scooter, en ging ik dus met de scooter naar de trein. Weer een tijdje later ging ik met de scooter naar school, omdat dat toen goedkoper was. En toen ik eindelijk mijn gratis OV had, ging ik weer met de scooter naar de trein en van de trein lopend naar school.

imagesPNBPDI3C
Wat voor schooltas gebruikte je?

Op de middelbare een klein rugzakje volgensmij.. Op de middelbare eerst een zwarte cipling rugzak, maar die heb ik snel geruild voor hand tassen die ik als schooltas gebruikte. Elk jaar zo’n beetje een nieuwe, maar ik kocht ze altijd zelf dus mijn moeder vond het prima haha!

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?

In mijn etui had ik standaard een lipverzorgingsproduct, een lipgloss en een minigeurtje. Verder had ik altijd een standaard make-up tasje in mijn tas waarin ik mascara, foundation en poeder in had. Met vaak nog allerlei soorten lipgloss. Niet te vergeten, heb en had ik ook altijd een borstel in mijn tas.

Wat voor agenda had je vroeger?

Ik heb vele verschillende soorten gehad.. Zelf ‘gepimpte’ tot gekleurde HEMA agenda’s. Wat allemaal zou ik niet meer weten..

Wat is jouw grootste schoolblooper?

Dat zijn er eigenlijk 2: de eerste is dat een klasgenootje een trein eerder had gepakt, dus op mij stond te wachten bij de trein om vervolgens samen naar school te lopen. Het was een mooie dag dus ik had een zonnebril op, maar een aantal meisjes zaten al giebelend in de trein en mij aan te kijken. Ik had muziek in, dus ik verstond niet wat ze zeiden. Het boeide me ook niet echt; ik dacht dat ze jaloers waren op mijn kledingstijl, of gewoon aandacht tekort hadden. Maar toen ik eenmaal op het station aankwam, en richting mijn klasgenootje liep, moest ze keihard lachen. Wat?! Vroeg ik, toen ze vervolgens uitlegde: ”heb je het niet door dan? Je zonnebril!” Dus ik deed mijn zonnebril af en zag dat er maar 1 glas in zat.. HOE KAN DAT NOU?! Jawel, het andere glas zat gewoon nog in mijn tas en kon ik er makkelijk weer in klikken. Hoe kon ik dat nou niet gemerkt hebben? Waarschijnlijk dat daarom die meisjes zo aan het giebelen waren.. Nou ze hadden het ook best mogen zeggen..

De 2e blooper was in de les. De Engelse les om precies te zijn. Ook deze blooper was weer op mijn vervolgopleiding, en we zaten gezamenlijk wat in de les te kletsen. Iedereen merkt altijd op dat ik zo’n beetje de drukste ben, en dat deden ze dit keer dus ook. Dit was mijn antwoord(letterlijk geciteerd):”Ja ik ben zo’n Durex konijntje dat altijd door blijft rennen!!!!!!” Oeps… De hele klas inclusief de leraar lag helemaal dubbel en in eerste instantie had ik niet door dat ik iets fout gezegd had totdat ze me erop gewezen hadden. You go girl!

 imagesXY9N142I
Wat deed je als de les saai was?

Kletsen, tekenen, spelletje spelen op mijn mobiel, achter de laptop op Facebook zitten, email checken, verhaaltjes verzinnen, gesprekjes op briefjes schrijven, zulk soort dingen. illegale dingen sowieso! :p

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

Ik ga haar naar niet noemen, maar er zit op de school van mijn vervolg opleiding een super lieve lerares die eigenlijk een beetje de ”oma” van de leerlingen/school is. Niet omdat ze oud is, want dat valt wel mee. Maar eerder omdat ze over je waakt alsof je haar kleinkind bent. Het is lastig uit te leggen, maar ik denk dat jullie ongeveer wel weten wat ik bedoel.

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.

Nou de bloopers waren al aardig leuk dacht ik zo! Verdere specifieke verhaaltjes over school heb ik denk ik niet echt. De klas van het mbo is superleuk en hier heb ik super toffe dingen mee gedaan en meegemaakt!

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Paraveterinair. Dit is hoog opgeleide dierenartsassistente. Dan mag je in de praktijk dus meer dan alleen een dierenartsassistente. En na de cursussen/specialisaties ben ik dan gespecialiseerd paraveterinair.

9 reacties op ‘My school story tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s