Meidenfilms

Voor de helft van jullie is de vakantie al voorbij.. maar voor de andere helft is de vakantie op volle gang! Ik ga in dit artikel alle meiden films benoemen die jij zou kunnen bekijken als je: niks te doen hebt, je niet kunt slapen, een meidenavondje hebt met vriendinnen etc.

Ik ga niet diep op de films in, omdat dit artikel anders veel te lang wordt. Maar wel kan ik je verzekeren dat dit allemaal, stuk voor stuk, leuke meidenfilms zijn! Al verschilt ieders smaak natuurlijk.. Alle films staan op willekeurige volgorde. Dit zijn niet alle meiden films die er bestaan, maar dit zijn wel de meidenfilms die ik gezien heb en aanraad. Laten we maar gelijk beginnen!

watching-tv-2

1. Step up; bijna iedereen heeft deze dansfilm wel eens gezien. Maar wist je ook dat er een deel 2 was? En 3.. en 4..

2. Hannah Montana the movie: het klinkt kinderachtig, dat geef ik toe. Maar eigenlijk is dit een super leuke film! Met meidenproblemen, familieproblemen, popsterproblemen..

3. Bring it on: als je van cheerleaden houdt, en van liefdesverhalen met hier en daar wat rivaliteit dan zit je met deze films goed! Hier zijn namelijk veel delen van!

4. Mean Girls: DE meidenfilm van alle meidenfilms. Deze moet je echt gezien hebben!

5. Miss Congeniality: deze films heb ik al meerdere keren bekeken.. ook hier zijn meerdere films van. Toch raad ik deze films aan om te kijken als je niet meer heel jong bent maar wat ouder bent(vanaf een jaar of 15)

6. Achtste groepers huilen niet: niet per se een diehard meiden film, maar toch. Deze film moet je gezien hebben. Dit gaat namelijk over kanker, waar nog steeds veel mensen aan overleiden.

7. Picture this: deze film vind ik echt leuk! Lekker zwijmelen jongens.. naast alle problemen die zich ondertussen voordoen dan.

8. Bratz: je hebt vast wel eens een uitzending van The Bratz gezien, en zo niet? Dan ken je sowieso de Bratz poppen wel. Dit zijn namelijk de ‘barbie poppen’ met grote hoofden, mega lippen en big ass shoes! Al zijn het in deze film niet de poppen, maar wel de karakters die door echte mensen gespeeld worden. Leuke film!

9. Monte Carlo: zoals jullie waarschijnlijk al wel weten, ben ik best wel een beetje fan van Selena Gomez als actrice. In deze film speelt ze een gewoon meisje & een celebrity die als 2 druppels water op elkaar lijken. Wat betekent dat het ‘gewone’ meisje prima haar identiteit kan stelen! En haar kamer, haar kleding, haar sieraden..

10. Honey: als je van step up houdt, houdt je ook van deze film. Om het nog mooier te maken: er is een deel 2!

11. LOL: deze film is nog niet zo heel lang geleden uitgekomen. Het gaat over het leven van Lola(Miley Cyrus), die niet precies het juiste pad volgt, zullen we maar zeggen..

12. So Undercover: ook hier speelt Miley Cyrus in, maar dan als geheim agente op een meidenschool. Dat kan nooit goed gaan natuurlijk..

13. Sorority Wars: ook deze film gaat over een school. Tenminste, afdelingen hiervan. Iedere leerling moet een afdeling(huis) kiezen, maar dat betekent oorlog!

14. Spring Breakers: dit is geen film voor de hele jonge meiden onder ons. Het gaat namelijk vooral over drugs en diefstal. Het viertal vriendinnen mag namelijk samen op vakantie, maar ze vinden een doorsnee vakantie veel te saai. En dan gaan ze de foute kant op..

15. The vow: heftige film, zeker omdat ik veel delen herken omdat ik ze zelf heb meegemaakt. De film is gebaseerd op een echt gebeurd verhaal en gaat erover dat een man en zijn vrouw een ongeluk krijgen in de auto. De man komt er prima vanaf, maar zijn vrouw is al haar geheugen kwijt van de laatste 5 jaar.. en laat dat nou net de periode zijn wanneer ze elkaar hebben ontmoet en zijn getrouwd. Hij wil dus haar geheugen terug brengen maar haar familie staat daar niet bepaald achter.. Bonus: Channing Tatum speelt erin!

16. Magic Mike: ook deze film is voor de oudere meiden onder ons, maar zeker niet verkeerd om naar te kijken!

17. Pitch Perfect: een leuke meiden film met zang. Het kijken waard.

18. House Bunny: ik denk dat deze film ook voor de wat oudere meiden onder ons is, maar wat is deze geweldig! Heel veel grappige momenten zitten hierin en daar houd ik wel van. Het is kortom een niet al te slimme Playboy Bunny die een huis met rare, saaie mensen een make over wil geven om populair te worden. Dat kan natuurlijk niet zonder problemen!

19. Wild Child: super leuke meiden film waarin een stront verwende tiener naar een kostschool gestuurd wordt. Oh oh..

20. Lover Of Loser: een Nederlandse film waarin een meisje in de Loverboy wereld terecht komt. Zeker goed om te kijken, omdat dit nog steeds gebeurd..

21. Aquamarine: zeemeerminnen, leuke jongens, meidenavondjes.. precies wat je in een film wilt zien eigenlijk! Maar dan niet helemaal op de manier wat je verwacht.

22. From Prada to Nada: dit is een film waarin 2 zusjes hun luxe huis en leventje uit worden geschopt omdat hun rijke vader is overleden. Dat betekent dat ze in een rijtjeshuis in een achterstandswijk moeten gaan wonen bij hun familie. Daar zijn ze het natuurlijk niet helemaal mee eens.. of zitten er ook pluspunten aan?

23. Ice princess: een prachtige film over je droom achterna gaan, wat in dit geval schaatsen is. Zeker een aanrader!

24. Gooische vrouwen: weer een film die ik niet aanraad voor de jonge meiden, maar wel heel leuk om te kijken voor de oudere. Deel 1 is echt hilarisch, deze heb ik ook gezien. Over deel 2 kan ik niks zeggen omdat ik deze nog niet gezien heb. Dat ga ik dus maar even doen!

25. Sex and the City: jonge meiden kunnen dit ECHT beter niet kijken. Maar voor de oudere meiden onder ons: ik hou ervan! Probleem hier, shoppen daar, meidentripje hier.. Mega leuk!

26. 17 again: in deze film word een man die gescheiden is, opeens weer 17. Dit brengt veel problemen met zich mee en samen met zijn beste vriend gaan ze ervoor zorgen dat hij zo snel mogelijk weer zichzelf wordt. Ondertussen probeerd hij er ook nog voor te zorgen dat zijn ex-vrouw geen nieuwe vriend krijgt, maar dat is natuurlijk wel een beetje vreemd als je 17 bent..

27. 13 going 30: geweldige film! Ze wenst op haar 13e dat ze 30 is, en dat gebeurd ook! Maar dat betekent natuurlijk werken, voor jezelf zorgen..

28. Another Cinderella Story: dit is een dansfilm die erg in de buurt komt van step up meets cinderella. Geen schoentje, maar MP3 wordt achtergelaten op het bal. Zal hij erachter komen van wie de MP3 speler is? Oh, en de vervelende stiefzusjes en stiefmoeder lopen natuurlijk ook in de weg..

29. A Cinderella Story: ook deze film is erg afgeleid van het standaard Assepoester verhaal. Zonder dans en zonder zang dit keer, maar wel met een bal en een droomprins. Maar of dat werkelijkheid wordt?

30. Alles is Liefde: een familie film waarin echt VAN ALLES gebeurd, teveel om te vertellen. Je moet het zien!(weer niet voor de jonge meiden)

31. Ella Enchanted: deze film staat bij mij echt MEGA hoog op het lijstje. Het is een geweldige film die zich afspeelt in een sprookjeswereld. Toch loopt niet alles zoals je altijd in sprookjes leest..

32. The parent trap: 2 tweelingzusjes worden op vroege leeftijd gescheiden als hun ouders uit elkaar gaan. De een bij de vader, de ander bij de moeder. Hier word niks over verteld, en dus weten de meisjes op een wat oudere leeftijd niet dat ze een tweelingzusje hebben. Totdat ze elkaar tegenkomen op een kamp en zelf op onderzoek uitgaan.. Ze besluiten om te wisselen en dus met een andere ouder mee naar huis te gaan om zo hun ouders weer bij elkaar te brengen. Moet dat wel lukken natuurlijk..

33. DramaQueen: een echte drama queen die in een schoolmusical wil spelen en ondertussen ook nog eens in haar eigen wereld leeft. Kan nooit goed gaan natuurlijk.

34. Barbie: we hebben al aardig wat films gehad voor de oudere meiden, maar nog vrij weinig voor de jongere meiden! Bij deze wil ik toch de hele Barbie reeks meesleuren in mijn verhaal. Dit is namelijk heel erg leuk om te zien als je jong bent, maar ook geweldig om te zien als je een stuk ouder bent. Dat is mijn mening tenminste.

35. K3 Bengeltjes: K3(wat inmiddels K2 J1 is), heeft meerdere films gemaakt. Niet alleen van musical optredens, maar ook van echt filmmateriaal. Ik vind deze films altijd leuk om te kijken, omdat ik me dan altijd weer even ‘de kleine Laura’ voel. Niks mis mee hoor! De reden dat ik deze film als voorbeeld noem is omdat ik deze niet zo heel lang geleden heb gekeken en deze echt hilarisch vond!

36. 27 Dresses: een bruidsmeisje als beroep zijn en dan 27 jurken hebben. Klinkt leuk, behalve wanneer ze niet meer in je kast passen en moest haasten voor iedere bruiloft. Om het mooier te maken krijg je ook nog een mega leuke man op de stoep. Helloooo!

37. Confessions of a Shopaholic: Ik heb deze film echt al honderd keer bekeken, maar hij blijft leuk! Het gaat over een shop verslaafde die een nieuwe baan moet hebben omdat ze blut is, al haar spullen moet verkopen omdat ze blut is, gestalkt wordt door degene bij wie ze schulden heeft, verliefd is op haar baas en nog steeds blijft winkelen. Oh oh..

38. Sisterhood of the travelling pants: waarschijnlijk heb je vast wel eens van de boeken ‘4 vriendinnen 1 spijkerbroek’ gehoord. Dit zijn de films ervan.

39. Freaky Friday: whaaa! Deze film is ZO leuk! Ook al honderd keer bekeken, ongeveer vanaf mijn 10e al. Man dit is echt lachen gieren brullen! Na een ongelukje met een gelukskoekje bij de chinees zijn de niet al te brave tiener en haar nette moeder van lichaam gewisseld. Dat is natuurlijk een prima gelegenheid om elkaar eens even flink terug te pakken!

40. What a Girl Wants: Mega leuke film waarin een tiener naar haar vader gaat om wat tijd met hem door te brengen en hier een tijdje te verblijven. Wat ze niet wist is dat haar vader heel rijk is, een andere dochter heeft en in een prachtig huis woont. Dit is ze helemaal niet gewent en ze moet van alles doen om erbij te horen. Natuurlijk lukt dat niet, en ontmoet ze ook nog eens een jongen waar ze smoorverliefd op wordt.

child-television_2322538b

41. She’s the man: dit is een film die je zeker ooit eens gezien moet hebben! Het gaat namelijk over een meisje dat super goed kan voetballen, maar niet naar de voetbal school mag om mee te doen met een belangrijke wedstrijd alleen maar omdat ze een vrouw is. Natuurlijk kan ze dat niet zomaar laten gebeuren! Dus wordt ze door haar gay vriend, die kapper is, getransformeerd naar jongen. Nu kan ze wel naar deze school! Maarja, met sporten kunnen ze natuurlijk snel zien dat je een meisje bent dus gaat dat niet altijd even makkelijk! En ja, ook wordt zij verliefd op een leuke jongen(Channing Tatum) die toevallig ook haar kamergenoot is. Ai!

42. What happens in Vegas: niet zozeer een meidenfilm, maar wel leuk om eens gezien te hebben!(voor de oudere meiden)

43. Love Actually: Deze film is niet voor de jonge meiden! Ook is dit een kerstfilm, dus het leukst om te bekijken als het ook daadwerkelijk kerst is.

44. Just Go With it: Op vakantie gaan en net alsof doen je met elkaar getrouwd bent en kinderen hebt.. kan nooit echt goed gaan natuurlijk..

45. The Holiday: Ook weer voor de oudere meiden, en vooral met kerst of in de winter leuk om te zien. Wel leuke film!

46. The Devil Wears Prada: weer een film die ik aanraad voor de oudere meiden, maar ook deze moet je echt gezien hebben. Mode, werk, liefde.. you name it, it’s in it!

47. Lizzie McGuire The movie: deze film heb ik zelf in mijn bezit en dus ook al honderd keer bekeken! Maar wat blijft dit een leuke film! Want wie gaat er nou met school op een tripje naar Rome en word vervolgens popster tijdens deze trip?

48. The Princess Diaries: prachtige films met geweldige sieraden! Niet alleen de sieraden zijn leuk hoor, want hoe leuk is het als je erachter komt dat je eigenlijk een prinses bent en geen nerd? Al zitten er ook minder leuke kanten aan.. maar die zie je vanzelf als je de films bekijkt!

49. Dear John: een wat minder vrolijke film, aangezien dit over een oorlog gaat en er mensen overlijden. Maar wauw, prachtige film!

50. The Last Song: dit is een prachtige film over een vakantie bij haar vader, die ernstig ziek is. Het is een mooie film, maar je zult ook moeten huilen. Gewoon een mooie film om eens gezien te hebben!

51. Greta: wauw, wat gaat Greta de verkeerde kant op! Haar vader is overleden en sindsdien is ze de weg compleet kwijt.. Daarom moet ze een vakantie bij haar opa en oma blijven om haar weer op het rechte pad te krijgen. Maarja, dat gebeurd natuurlijk niet zomaar..

52. Dream Girls: een prachtige musical film met bekende acteurs, actrices en zangeressen. Dit moet je zeker gekeken hebben! En nu draait de Nederlandse versie ook als musical in de theaters.

53. Love Wrecked: ze zijn gestrand op een eiland en zijn alles kwijt.. wat nu?

54. Loverboy: een film die de jonge meiden zeker niet moeten kijken. Je ziet namelijk hoe een Nederlands meisje in de Loverboy wereld terecht komt en hier moeilijk uit komt..

55. The Prince & Me: heeft wat weg van Princess Diaries, maar hierin is het meisje geen familie van de koningin. Wel is ze verliefd op de prins.

56. Geek Charming: super leuke Disney Channel film waarin een populair meisje verliefd word op de nerd. Hoe dan?

57. Hoe overleef ik.. Mezelf?: een Nederlandse film van de boeken van Francine Oomen.

58. High School Musical: geweldige musical films waar meerdere delen van bestaan. Lekker zwijmelen, basketballen, dansen, feesten en natuurlijk.. gewone tienerproblemen.

59. Mamma Mia!: een bekende musical film over een vakantie op een geweldig eiland met vele leuke jongens en meiden.

60. Grease: ik denk toch dat Grease meer een meiden film dan een jongens film is. Dus bij deze: de gouwe ouwe die je zeker niet mag missen!

61. Princess Protection Programme: een Disney Channel film waarin Demi Lovato een prinses is die gevaar loopt en moet onderduiken bij een agent en zijn dochter(Selena Gomez). Dan moet ze natuurlijk naar school en dingen leren die normale tieners doen. Dat gaat dus niet van een leien dakje!

62. The Perfect Man: een film waarin een man de nieuwe stiefvader wordt van een gezin. Maar is hij nou echt zo slecht?

63. Penelope: Penelope heeft een varkensnuit en kan hier niet normaal mee leven.. wat moet je dan doen?!

64. Verliefd op Ibiza: geweldige Nederlandse film wat zich afspeelt op Ibiza. Iedereen wordt daar verliefd.

65. Raise your Voice: een prachtige film waarin een meisje haar droom naleeft door naar een muziekschool te gaan.

66. Legally Blonde: ze is niet al te slim, maar het is wel leuk om naar te kijken!

67. The Cheetah Girls: leuke film over 4 meiden die het niet altijd met elkaar eens zijn. Heeft wat weg van the Bratz. Zullen ze eruit komen?

68. Zapped: een film die over een app gaat die ervoor zorgt dat alles wat je zegt, uitgevoerd wordt door het mannelijke geslacht. Super handig als je ineens in een huis woont vol mannen! Of toch niet?

69. Star Struck: Een hele leuke, zomerse film waarin een meisje een celebrity ontmoet. Maarja, is dat goed of slecht?

70. Sharpays Fabulous Adventure: jawel, Sharpay van High School Musical heeft een eigen film!

71. Uptown Girls: een hilarische film met mooie momenten.

72. Make it Happen: weer een leuke dansfilm 😉

73. White Chicks: een hilarische film waarin 2 neger mannen undercover gaan als 2 blanke meisjes. Dat zie je goed! Bijna onmogelijk dus..

74. Big Momma: een leuke film waarin een agent undercover gaat als dikke oma/moeder. Niet per se een chickflick, maar wel heel leuk!

75. Burlesque: meer wat voor de oudere meiden, maar als je van show en zang houd is dit zeker leuk om te kijken! Pluspuntje: Christina Aquilera speelt hierin.

Ik neem aan dat je nu wel genoeg films hebt.. Natuurlijk zijn er nog duizend andere films, maar dit zijn degene die ik heb gekeken, me nog herinner en het leukst vind. Laat me weten welke jij het leukst vindt!

cropped-sweetromance1

Advertenties

Een reactie op “Meidenfilms

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s