Food Friday: Zomerse salade met komkommer en radijsjes

Twee geweldige zomerproducten: komkommer en radijsjes. De smaak van de twee gaat zo goed samen! Een paar zomerse kruiden erdoor: dille en bieslook, en je bent helemaal klaar. Okay, het sausje, maar daar kan je zoveel in variëren.

Dit is een basis recept, dus er zijn veel variaties mogelijk.

Denk aan het vervangen van de mayonaise-room saus door wat yoghurt om het wat frisser en gezonder te maken. Of vervang de dille door peterselie als je niet zoveel met dille hebt. Het ei is optioneel en je kan net zoveel zout en peper toevoegen als je wil. Het gaat erom dat je kan genieten van de radijsjes en komkommers die er nu genoeg zijn.

Veel plezier!

Komkommer & Radijs salade
2-4 personen – geïnspireerd door Simply Home Cooked
2-3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel (zure) room
1 theelepel verse dille
1-2 lente-uitjes of een bos bieslook
1 grote komkommer
1 bos radijsjes
1 hardgekookt ei (optioneel)
zout en peper naar smaak
1. Maak eerst de saus: meng de mayonaise met de room. Hak de dille en de uitjes of bieslook fijn. Gooi ze bij de saus.
2. Snij de komkommer in schijfjes en snij ze door midden. Snij de radijsjes in dunne schijfjes. Pel het ei en snij die in kleine blokjes.
3. Gooi alles door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
4. Zet de salade (bedekt) in de koelkast tot je hem serveert.


Tip!
Maak deze salade voor je aan andere gerechten begint, zodat de dille en bieslook wat beter tot hun recht komen.

Variaties 
Light: in plaats van mayonaise en room, gebruik yoghurt: het smaakt gelijk een stuk frisser!
Gluten-vrij: dit recept is sowieso glutenvrij 😉 (let wel op de verpakking van de mayonnaise!)
Lactose-vrij: voor degenen die lactose-intolerant zijn, vervang de room door soya room: smaakt net zo goed! (let hier ook dat je geen yoghonaise gebruikt!)

Boe ei, BOE!!
Een ei hard koken is makkelijk: leg een ei in een pannetje, doe er water in tot ze net onder water zijn en zet het op een pitje. Laten koken, en dan wachten.

Zacht gekookt:       5-6 minuten koken
Medium:                8-10 minuten koken
Hard gekookt:        15 minuten koken

Voor dit recept kan je het beste 15 minuten wachten. Na 15 minuten haal je de eieren van het water en dan giet je er gelijk koud water over. Een tijdje onder stromend koud water houden werkt nog beter. Dit heet een ei laten ‘schrikken’ (BOE!). Het dunne velletje komt tijdens het schrikken los van het ei waardoor je het veel makkelijker kan pellen!

Handig he? 😉

(helaas heeft deze fantastische Foodblogger de samenwerking niet voort kunnen zetten ivm privacy redenen)

Hey! Ik ben Siv~
Ik kom af en toe jullie pesten met lekkere dingen en deze blog domineren! *muahaha* Dus vergeet niet terug te komen voor een nieuwe #FoodFriday! Volg me op Facebook of Twitter 😀 Of voor meer recepten kun je me vinden op mijn eigen blog: A World in My Oven.
Thnx!

Siv - A World in My Oven

Advertenties

2 reacties op ‘Food Friday: Zomerse salade met komkommer en radijsjes

Laat een reactie achter op lifestylelaura1 Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s