Wel of geen angst?

Het houdt niet op.. Het liefst zou ik hier niks over willen laten weten; mijn mening niet delen. Ik heb namelijk altijd geleerd; negatieve aandacht is ook aandacht.

Toch wil ik er even wat over kwijt. Het komt steeds dichterbij. Ondanks dat ik zwaar tegen discriminatie ben, alles over 1 kam scheren etc. Betrap ik mezelf er toch op dat ik net even wat banger ben geworden voor moslims.

Schandalig eigenlijk; want de IS draagt wel de naam van de islam maar een moslim is niet meteen voor het bombarderen van de ‘goddelozen’.

Ik weet nog dat er op mijn middelbare school genoeg mensen waren die moslim waren. Super aardige mensen waren het! Zowel de jongens als de meisjes. Ik herinner me 1 jongen nog heel goed; hij zat in mijn klas. Hij had zoveel respect voor iedereen! Het was een doodgoede jongen, die iedereen ontzettend goed behandelde. Het zou toch niet eerlijk zijn dat hij slecht behandelt wordt omdat hij moslim is..?

Stiekem, heel stiekem.. Diep van binnen.. Maakt het me wel bang. Het komt daadwerkelijk steeds dichterbij. Als ik ‘verdachte’ mensen zie lopen; schieten er heel even kleine herinneringen door mijn hoofd.. Eigenlijk heb ik toch een geweldig leven. Gehad ook. Er schieten dan even mooie momentjes door mijn hoofd en hoeveel ik eigenlijk van iedereen houd.

Toch gebeurd er vervolgens niks en kan ik gewoon weer verder met mijn leven. En ik denk dat dat het belangrijkst is. Ze willen juist de wereld op zijn kop zetten; angst zaaien. Ik snap alleen niet wat wij hen verkeerd hebben aangedaan.. 1 ding weet ik wel zeker; ik ga hierdoor anderen geen dingen aandoen. Ik houd van je; welke achtergrond, afkomst of geloof je ook hebt. Zolang je mij met respect behandeld; krijg je die respect dubbel en dwars terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s