Pokémon GO!

Vandaag ga ik het hebben over het mega populaire spel van het moment: Pokémon GO!

Iedereen heeft er een andere mening over. Je kunt er negatief of positief over zijn. Maar heb je voordat je beslist alles wel op een rijtje?

Ik ga het in dit artikel niet over alle waargebeurde verhalen en/of feiten hebben, maar meer over de voor- en nadelen van het spel.

N3nzJlH

Het spel is simpelweg een navigatie-systeem. Jij bent de pokémon vanger en dus het poppetje die je in het spel ziet. Je moet daadwerkelijk gaan lopen om Pokémons te vinden en te vangen. Als je er 1 hebt gevonden, moet je deze met een Pokémonbal ‘afgooien’ terwijl hij door je scherm heen danst. Als je hem hebt afgegooid zal hij in de Pokémonbal gaan en heb je hem in je bezit.

Als je meerdere Pokémons hebt kun je hiermee tegen anderen vechten bij een gym. Daarnaast kun je ook belangrijke plekken tegenkomen (dit kan zomaar een grafsteen zijn, doe dit dus niet aub. Beetje respect!) waar je extra punten kan halen door erop te klikken.

Het is een realityspel!

VOORDELEN:

  • Het houdt je van de straat

Misschien verkeerd verwoord, maar het houdt je bezig en weg van de ‘echte’ slechte dingen in het leven.

  • Je blijft in beweging

Origineel is dit spel bedoelt om mensen in beweging te krijgen (ivm overgewicht) en je kunt inderdaad kilometers maken!

  • Onschuldig

Het spel is vrij onschuldig en anders dan andere spellen: je hoeft geen mensen dood te schieten of super geweldadige dingen te doen. Daarnaast is het anders dan alle andere Social Media: je ziet niks van ieders ‘perfecte’ leventje en je hoeft je daardoor dus niet jaloers of minderwaardig te voelen.

pokemon-go-capture-transp-720x720

NADELEN:

  • Je bent druk op je mobiel

Duh, logisch! Maar toch: veel mensen snappen het nog niet.. Alhoewel het in het spel duidelijk wordt aangegeven, letten veel mensen in real life niet op! Hierdoor zijn er al meerdere ongelukken gebeurd. Het is gewoonweg gevaarlijk! Wees dus niet dom en kijk goed om je heen! Het spel is hartstikke leuk om af en toe tijdens het lopen eens op te kijken, maar ga niet domweg lopen door alleen op je schermpje te kijken. Daarnaast trilt je mobiel als je vlakbij een Pokémon bent. Continu kijken is dus NIET nodig! Maak de situatie voor jou én alle andere mensen van het verkeer niet gevaarlijk!

  • Het houdt je bezig

Alhoewel dit in goede zin gezien kan worden, kan dit ook in slechte zin! Zo zijn veel kinderen er verslaafd aan geraakt en kunnen daardoor niet de belangrijke dingen in het leven doen. Denk aan; huiswerk, klusjes thuis etc.

  • Respectloos

Sommige mensen vinden het zelfs zó verslavend dat ze raakweg ALLES doen wat het spel zegt. De beste zijn is dan ook het allerbelangrijkst. Dan maakt het niks meer uit dat je in een luxe restaurant, kerkhof, ziekenhuis of kinderspeeltuin staat. Toch?

Wat vind jij? Zeg jij ja of liever nee tegen dit spelletje en waarom? Laat het weten in de comments 🙂

2 reacties op ‘Pokémon GO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s