Goede voornemens 2017

We hebben 2016 weer overleefd & 2017 is inmiddels al aangebroken. Tijd voor de nieuwe voornemens.Nu ben ik eigenlijk helemaal niet van de nieuwe voornemens; ik verander van alles het hele jaar door. Hiervoor wacht ik niet tot het einde van het jaar of het begin van een nieuwe.
Toch kwam het nu toevallig zo uit dat ik 2017 als een nieuwe start wil zien.

2016 was voor mij niet een best jaar, al heb ik ook geweldige dingen meegemaakt. Zo heb ik nu fantastisch werk met de beste collega’s die ik mezelf ooit had kunnen voorstellen!

15492566_1766507043669191_273512690711803979_n-1

 

Toch tijd voor een beter jaar en hierin wil ik vooral mijzelf beter inzetten.

Meer aan mezelf denken
Oeh wat klinkt dat egoïstisch! Toch is dat het eigenlijk niet. Tenzij je doordraait natuurlijk..
Ik 2016 heb ik (zeker de eerste helft van het jaar) VEEL TE VEEL aan anderen gedacht en hierdoor mijn eigen behoeftes naar achteren gesteld of soms zelfs helemaal niks mee gedaan. Het is logisch dat ik me daardoor niet gelukkig voelde en mensen al snel gebruik van me maakten. Meer aan mezelf denken dus!

 

Slechte mensen snel vergeten
Dit punt lijkt veel op het eerste. Slechte mensen (en dan heb ik het over slechte of neppe vrienden etc) snel aan de kant schuiven. Dit is niet erg aangezien je een reden hebt om dit te doen & je jezelf altijd op nummer 1 moet zetten.

Meer sparen
Echt zo’n standaard voornemen maar ik denk dat dit voor mij wel een goede is. Soms laat ik geld erg makkelijk rollen en soms is dat totaal niet nodig. Even op letten dus!

 

Meer met mijn paard doen
Ik heb sinds mijn 12e een fantastisch paard waar ik nog steeds heel veel van houd. Nu heb ik het de laatste weken erg druk gehad en heb ik niet veel met hem kunnen doen. Dat hij niet meer zo vrolijk is gaat me aan het hart. Tijd om meer tijd voor hem vrij te maken!

 

Meer family time
Ik was altijd erg gefocusseerd op mijn vrienden en LifestyleLaura. Familie vond ik altijd wel belangrijk hoor, maar ik stond er niet zo bij stil. Nu heeft een maand geleden een gezinslid van mij een ernstig ongeluk gehad waardoor ik even met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Gek genoeg werd ik hier door mijn vrienden niet mee geholpen. De familie stond wel altijd klaar. Belangrijk dus om die mensen meer aandacht te geven.

 

Innerlijke rust
Mijn innerlijke rust is het afgelopen jaar verschrikkelijk op de proef gesteld; mensen die je dingen beloven die ze niet waar kunnen maken & onder andere dat mensen gebruik maken van je hulp.
Ook was het qua werk hier en daar chaotisch waardoor ik nu extra toe ben aan rust.
Innerlijke rust; daar wil ik aan werken.

Mensen kijken
Gek voornemen misschien. Maar ik ben gewend om bij problemen alles tot mezelf te betrekken. ‘Hoe ga ik dit oplossen’ ‘wat moet ik hiermee’ ‘wat heb ik fout gedaan’ ‘wanneer moet ik dat doen’.
Dit kost veel energie en geeft je snel het gevoel dat je er alleen voor staat. Ondanks dat dat vaak ook zo is, lijkt het me niet verkeerd om sneller naar anderen te kijken. ‘Hoe zou hij dat oplossen’ ‘kun je me helpen’.
Daarnaast kan ik andere mensen ook sneller als inspiratie zien. Ik hoef eigenlijk niet alles zelf te doen. Waarom niet anderen mij laten inspireren?

 

Wat vind jij van deze goede voornemens en heb je ze zelf ook? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s